Köpa pokaler

Jag tror att alla från barnsben som tävlat i någon idrott har spanat in prisbordet där pokalerna stod i raka rader från den minsta till den största bucklan som skulle tilldelas vinnaren. Drömmande om att själv stå längst fram och ta emot den största pokalen har både inspirerat likväl krossat drömmar under tävlingens gång. Vackra, åtråvärda och snygga priser höjer prestigen över att vinna eller att stå på pallplatsen. En snygg pokal kan man ofta se pryda tävlings ekipaget och sparas gärna för att visas upp mot allmänheten där de fram i landet eller i omklädningsrummet.  Har du besökt någon knatte- eller ungdomstävling vet hur viktigt det är att få visa upp sin pokal för andra för att visa upp sin status mot sina medtävlande.

pokaler

Pokaler i många olika utföranden

Pokaler finns i många olika utföranden och kan beställas efter vilken idrott som utövats och som det har tävlats i. En pokal ska vara färgglad och gärna lite gnistrande i färgen då det fångar publikens ögon. Ska pokalerna användas till barn är det bra att anpassa storleken till åldern, men ändå vara från den minsta till största för vinnaren.  Det ska vara lätt för barnet att greppa runt pokalens hals utan att de tappar den i golvet. Ska pokalerna delas ut till vuxna tävlande ska de vara stora och anpassade till en vuxen person.

Lite små tips att tänka på

Foten till pokalen ska vara robust så att pokalen står stadigt på prisbordet och det ska kännas att man vunnit något när man tar i den. En lätt fot gör att pokalen lätt ramlar och den kan då gå sönder vid fallet. En stenfot till pokalen är att föredra, det är inte bara praktiskt utan även väldigt snyggt.  Foten ska vara tillräckligt stor så att man kan gravera in tävling, placering och år. Färgen på själva pokalen kan naturligtvis variera från Guld till ettan och silver till de övriga, eller så använder man samma färg till alla tävlande. Färgen på halsen kan variera och där är det ok att ha olika färger om det varit  olika grenar för kvinnliga och manligt tävlande.  Det gör inte bara tävlingsbordet läckert med lite olika färger utan det är även en fördel för prisutdelaren att hålla isär de olika kategorierna.

Håll pokalerna rena

Se till att hålla pokalerna rena från smuts, damm och fingeravtryck innan prisutdelningen. Det ser inte bra ut om det inte gnistrar om dem. Det ser inte heller ok ut med en massa flottiga fingeravtryck. Du kan putsa pokalerna med en puts duk när du ställer upp dem på prisbordet. Det ser proffsigt ut när du står där och putsar dem om inte annat  kommer det att skina om hela bordet där pokalerna står presenterade. Tänk på att inte ställa pokalerna för tätt på bordet då de inte kommer till sin fulla rätt om de står för tätt tillsammans. Lite lagom med mellanrum i raka rader ser det snyggt och prydligt ut. Om möjligt bör du beställa priserna i god tid före tävlingen och gå igenom pokalernas inskriptioner innan tävling så att allt stämmer.

Prata med proffsen

Har du fått till uppgift att köpa in pokalerna till tävlingen rekommenderar vi att du pratar med leverantören av pokalerna för att få goda råd. Det finns säkert många fallgropar och tips att tänka på. Skriv ned dina tankar innan du tar kontakt och hur många pokaler det kan röra sig om. Berätta lite om vilken typ av tävling det är och i vilken åldersgrupp det gäller. Din leverantör kan ge dig goda råd och ta fram modeller som passar evenemanget.

Tänk smart

Du har säkert lagt en liten budget för vad pokalerna får kosta och det är bra att ha det i bakfickan, men tänk på att det här priset är lönen för de som tränat och tävlat kanske under en längre tid. Så var inte för snål när du beställer priserna, utan det måste få kosta lite med tanke på den tid och pengar som de tävlande lagt ned. En tävling där arrangören snålat med priserna är inte uppskattad av någon och framför allt inte bland de tävlande. Har du en tävling som är återkommande eller som du tänkt ska bli återkommande bör du se till att hålla de tävlande nöjda. Det är trots allt de tävlande som gör att du kan hålla tävlingen.

Efter en lyckad tävling kan du glädjas med alla som varit delaktig i både arbete och tävlandet och vi vet med erfarenhet att ju mer du har planerat i detalj i god tid så desto bättre resultat för dig som arrangerat.

Facebook Comments Box

Recommended Reading